Met een beetje hulp wireless toegang tot je netwerken verschaffen

Wireless

Toegang tot het netwerk van uw organisatie verschaft u het makkelijkst op een wireless manier. De tijd dat medewerkers van uw organisatie vastzaten aan een ethernetkabel lijkt voorbij te zijn. Mede doordat flexwerken door de jaren heen sterk aan populariteit heeft gewonnen binnen bedrijven. Het opzetten van een wireless netwerk is niet altijd even gemakkelijk. Hoe voorkomt u bijvoorbeeld dat kwaadwillende personen toegang krijgen tot dit netwerk? Dit zou voor grote datalekken kunnen zorgen, met alle gevolgen van dien. Reden genoeg om bij het opzetten van de netwerkstructuur hulp van een gespecialiseerde partij in te schakelen. In dit artikel vertellen we u hier meer over!

Netwerk

Hulp bij het opzetten van wireless netwerken

Het opzetten van wireless netwerken begint bij het opstellen van een plan voor deze netwerken. Wilt u bijvoorbeeld een los draadloos netwerk, of kiest u voor een combinatie van meerdere netwerken? Een combinatie maakt het doorgaans makkelijker om de infrastructuur als geheel te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u gasten op een openbaar netwerk in kunt laten loggen. Uw eigen personeel gebruikt een afgesloten netwerk, om de kans op schade aan uw systemen te verkleinen. Daarbij voorkomt u op deze wijze dat gasten ook toegang hebben tot aangesloten apparaten, zoals printers en scanapparaten.

Organisatie

Gebruikersauthenticatie binnen opgezette netwerken

Een belangrijk onderdeel van het opzetten van een wireless netwerk, is de gebruikersauthenticatie. Het netwerk moet controleren of een aanvraag gehonoreerd kan worden, door te kijken of de gebruiker een bekende is. Wanneer dit het geval is, zal de gebruiker geautoriseerd worden en kan deze het netwerk gebruiken. In veel gevallen wordt RADIUS gebruikt om deze gebruikersauthenticatie mogelijk te maken. Het kan erg lastig zijn om een dergelijk netwerk met de bijbehorende beveiliging zelf op te zetten. Verstandig is het dan ook, om hier de hulp van specialisten voor in te schakelen. The Networkers bieden u die hulp graag!