Schuldsanering, geen aflopende zaak

Bij het woord schuldsanering denk je ten onrechte aan een aflopende zaak, waar geen redden meer aan is. Deze associatie is achterhaald. Schuldsanering kan het verschil maken tussen failliet gaan en er weer bovenop krabbelen. Voordat incassobureaus je met hun dwangbevelen dreigen te bedelven, kunnen schuldsanerende instanties je helpen om tussen de bomen het bos te blijven zien en je blik op de toekomst te richten.

Waar blijft mijn geld?

“Hoe lang duurt het nog voordat mijn rekening betaald wordt?”

“Als je nu de huur niet betaalt, word je uitgezet”

Dit zijn voorbeelden van minder leuke telefoontjes die je ten deel vallen als je uitgaven groter worden dan je inkomsten. Je wordt er somber van en hebt het gevoel dat het niet meer goed zal komen. Eigenlijk zou je je bezig moeten houden met het leiden van je eens zo goedlopende bedrijf, maar je hebt er simpelweg de tijd niet meer voor om alles in goede banen te leiden. Het wordt van kwaad tot erger, want ook je werknemers worden ontevreden. De sfeer verslechtert. En ga zo maar door.

En toen was er Oxyz

Gelukkig komen ondernemers vaak tot een helder inzicht: zo kan het niet langer, er moet wat gebeuren. Een telefoontje plegen is zo gebeurd en na het kennismakingsgesprek zit je nog nergens aan vast. Je voelt je gewaardeerd door de adviseur die het gesprek met je aangaat. Je voelt je begrepen. Je zit in de narigheid en daar moet wat aan gedaan worden nu het nog kan. De adviseur praat in duidelijke taal en voelt zich niet meer dan zijn gespreksgenoot. Hij of zij gaat je situatie helemaal uitpluizen en heeft er binnen een mum van tijd zicht op of het schuldsaneringsproject kans van slagen heeft.

Je focus terugkrijgen

Terwijl de stapels aanmaningen gesorteerd worden en de schuldeisers gerustgesteld, kun jij je werknemers weer enthousiasmeren. Waarom lopen de klanten weg? Als we dit doen, komen ze bij ons terug. De bevlogenheid is aanstekelijk en het werkt…