Vaten tillen met een tilhulp: de belangrijkste voordelen

met Roosen BPL Handling

Of het gaat om het tillen of verplaatsen van chemicaliën, olie of andere inhoud, het is van groot belang dat het veilig wordt gebruikt. Maar door de grote omvang van deze producten is het soms lastig om deze veiligheid te garanderen. Het tillen van grote vaten met alleen mankracht brengt namelijk altijd enig risico met zich mee. Gelukkig kunnen we tegenwoordig vertrouwen op de hulp van vatenkantelaars. Dankzij een vatenkantelaar wordt het tillen, kantelen en verplaatsen van grote en zware vaten snel en makkelijk. Er zijn diverse voordelen waar jouw bedrijf van profiteert wanneer het in tilhulp investeert.

Meer veiligheid op de werkvloer

Een bedrijf moet de veiligheid van zijn werknemers altijd voorop stellen. Vooral in een werkplek waar veel fysiek werk wordt verricht is het belangrijk dat er alles op alles wordt gedaan om de kans op ongelukken zo minimaal mogelijk te maken. Dankzij tilhulpen, zoals een vatenkantelaar, wordt de veiligheid vergroot. Er is minder risico op het morsen van gevaarlijke chemicaliën, er is minder risico dat werknemers betrokken raken in een ongeluk waar ze letsel oplopen en het verkleint het risico van schade aan vaten of andere werkgerelateerde materialen.

Een hogere productiviteit

Een ander voordeel waar je van profiteert wanneer je gebruikmaakt van een tilhulp, is de verhoging aan productiviteit op de werkvloer. Dankzij de hulp van een vatenkantelaar worden er binnen een x aantal tijd meer vaten verplaatst of vervoerd dan wanneer dit met behulp van mankracht moest worden gedaan. Daarnaast zijn er minder werknemers nodig op dezelfde plek. Zo kan je jouw team beter verdelen en dus de werkhoeveelheid vergroten, wat bijdraagt aan meer productiviteit en meer winst. 

Ergonomische efficiëntie

Een laatste voordeel wat we willen uitlichten, is de boost die het geeft voor ergonomische efficiëntie op de werkvloer. Het doel van deze tilhulpen is dat het de fysieke taken van werknemers kan overnemen. Hoe voorheen meerdere werknemers een hoop fysiek werk moesten uitvoeren om simpelweg een aantal vaten te verplaatsen, wordt het dankzij de vatenkantelaar geautomatiseerd. De werknemers krijgen nu de taak om de kantelaar te besturen, te repareren en te controleren. Doordat er minder zwaar fysiek werk komt kijken, wordt het risico op letsel of fysieke klachten in de armen, rug of schouder geëlimineerd. Ben jij benieuwd naar de tilhulpen die het meeste voordeel opleveren voor jouw bedrijf? Neem dan snel contact op met Roosen BPL Handling. Dit bedrijf ontwikkelt en fabriceert al ruim 30 jaar tiloplossingen van de hoogste kwaliteit.

vatenkantelaars