Vergelijk altijd rente voor je een nieuwe lening afsluit

Hypotheek

Het lenen van geld moeten we allemaal wel eens doen. Soms is het om een huis te kopen, soms om een bedrijf te beginnen en soms om gewoon een rekening te betalen. Waarvoor het ook nodig is, check altijd de rentepercentages op rente.nl. Want je wil natuurlijk niet onnodig veel rente betalen. Bij rente.nl kun je alle actuele rentestanden bekijken en zo de voor jou meest gunstige lening uitkiezen.

Wat is rente eigenlijk?

Rente is een bedrag dat je betaalt over een geleend bedrag. Stel je eens voor dat je 500 euro leent van de bank. Dit bedrag krijg je van hen, maar voor elke maand dat je het niet terug bent betaald, betaal je de bank een kleine boete. Die boete noemen we rente. Het is dus een soort gift dat je betaalt over het totale bedrag. De rente is altijd een percentage van het geleende bedrag. Wanneer jij je geld onderbrengt op een spaarrekening dan gebeurt eigenlijk hetzelfde. Je geeft namelijk je geld weg voor een bepaalde periode en zolang de bank jouw geld heeft, betalen ze jou een bepaald percentage in rente.

Rente

Waarom rente vergelijken zo belangrijk is

Het is dus heel belangrijk om te zorgen dat je bij spaargeld de hoogst mogelijke rente krijgt, en bij geleend geld de laagst mogelijke rente betaalt. Want rente kan ervoor zorgen dat je een bedrag helemaal niet meer terugbetaald krijgt omdat je alleen maar rente aan het aflossen bent en niet de daadwerkelijke lening. De rentepercentages verschillen sterk afhankelijk van het soort lening dat je afsluit.