Waarom gebruik maken van een palletmover

AGV 1

 

Om te beginnen,  wat is een palletmover precies. Een palletmover is een apparaat gemaakt om een pallet van A naar B te brengen, maar waarom heb je deze precies nodig. Als je een pallet hebt met 40 kratten bier erop wordt het toch al snel lastig deze met je eigen kracht te vervoeren. Duwen en trekken gaat nu niet meer, en optillen is al helemaal geen optie. Hierom heb je een machine nodig die je hiermee kan helpen en die efficiënt kan doen voor je. Hiervoor heb je een palletmover, deze machines hebben 2 armen die je onder de pallet kan zetten en zo de pallet kan optillen en vervoeren.

 

Zelf besturen of een AGV palletmover

 

Als je een palletmover koopt is het misschien handig dat je een beetje kijkt hoeveel je hem nodig hebt. Als je namelijk maar 1x per week een palletmover nodig hebt, is het het voor jou misschien niet waard om een AGV palletmover te kopen, deze kosten namelijk wat meer geld omdat het geautomatiseerd is. Een palletmover die je zelf moet besturen kan flink in prijs verschillen vergeleken met een AGV palletmover.

 

Een AGV (Automated Guided Vehicle) is iets wat waarschijnlijk veel zal voorkomen in de toekomst maar voor persoonlijk gebruik is het misschien niet handig.

 

Voordelen van een AGV

 

Een AGV kan meerdere voordelen hebben. Zo kan het voor een bedrijf handig zijn een AGV te kopen zodat het een medewerker kan besparen. Als een AGV namelijk het werk doet van een voertuig wat normaal bestuurd moest worden door iemand, kan deze persoon nu ergens anders binnen het bedrijf worden ingezet.

 

Niet alleen kan het ervoor zorgen dat het een medewerker scheelt, maar het kan er zelfs voor zorgen dat het werk beter wordt gedaan dan hoe de medewerker zelf het hiervoor deed. Deze machines zijn namelijk gemaakt met een speciale reden en speciaal doel, en zijn dan ook gespecialiseerd in dit doel feilloos te bereiken.