Waarvoor en hoe gebruik je een Mobiele compressor?

Het grote voordeel van een mobiele compressor is dat dit apparaat verplaatsbaar is. Een Mobiele compressor zuigt lucht aan, perst deze vervolgens samen en blaast deze dan vervolgens onder hoge druk weer uit.

Er zijn zeker bij industriële processen een groot aantal apparaten wat op een luchtslang wordt aangesloten. Een nietpistool, luchthamer, straalketel of een schuurmachine. Perslucht kan ook gebruikt worden voor het oppompen van autobanden of om dingen schoon te blazen.

Welke mobiele compressor gebruiken?

De mobiele compressor is ideaal wanneer je gaat klussen op locatie. Wel een dingetje om op te letten is dat de mobiele compressor in verschillende types en uitvoeringen beschikbaar is. Eigenlijk is er maar een ding belangrijk.

Het gaat om het gereedschap wat je op de mobiele compressor aan wilt sluiten. Stel je voor dat je de mobiele compressor aan wilt sluiten op een nietpistool. Dit apparaat heeft veel minder lucht nodig dan wanneer je de mobiele compressor zou willen gebruiken voor een slijpmachine of een hakhamer.

Modulaire werking

Ook voor de mobiele compressor geldt dat er altijd druk op de ketel moet staan. Wanneer er niet genoeg luchtdruk is kan je het stuk gereedschap helaas niet gebruiken. Mobiele compressors die op diesel werken hebben als eigenschap dat deze harder draait wanneer er meer luchtdruk nodig is.

Zodra de gebruikte gereedschappen of de werkzaamheden minder luchtdruk nodig hebben zal het toerental van de mobiele compressor omlaaggaan. Hou er goed rekening mee dat een kleine mobiele compressor al snel 2 kub per minuut zal gebruiken.

Tankinhoud

Hoe groter de tankinhoud van de mobiele compressor is, hoe langer je ermee kunt werken. Je kan er ook voor kiezen om de mobiele compressor continu te laten draaien. Heeft de mobiele compressor een kleine tankinhoud dan kan je ervoor kiezen om een losse brandstoftank te gebruiken.

In de praktijk is het zo dat grotere mobiele compressors over het algemeen voorzien zijn van een grotere brandstoftank. Deze zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd goed voorbereid bent op onvoorziene omstandigheden zoals langer gebruik van de compressor of deze voor meer gereedschap gebruiken.

Accessoires

De mate van droging bepaalt bij de mobiele compressor de kwaliteit van de lucht die door het apparaat wordt uitgeblazen. Er zijn modellen die voorzien zijn van een nakoeler en/of een waterafscheider.

Dit zorgt voor een betere en drogere lucht. Er zijn ook mobiele compressors die uitgerust kunnen worden met een aggregaat. Zo kan je tegelijkertijd van stroom en van lucht gebruikmaken. Dit is zeker handig wanneer je in het donker door wilt werken.

Een mobiele compressor kopen of huren bij Wilda

Wanneer je een mobiele compressor wilt kopen of huren bij Wilda, of je hebt advies nodig om de juiste keuze te maken is het altijd mogelijk om contact op te nemen. De experts van Wilda weten waar ze het over hebben en kunnen je met raad en daad bijstaan.

Stap voor stap worden de mogelijkheden doorgenomen. Ook wanneer er problemen zijn kan je bij Wilda terecht voor reparatie, onderhoud en advies.