Flexibiliteit binnen de transport & logistiek

Flexibiliteit is misschien wel de belangrijkste factor voor toeleveringsketens vanwege de steeds veranderende en onvoorspelbare aard van de hedendaagse consument. Flexibel zijn betekent dat we ons kunnen aanpassen, en in termen van logistiek betekent het dat we over de nodige systemen en processen beschikken om in overeenstemming te zijn met onze klanten en onze bedrijfssector. Veel bedrijven plannen hun productie en distributie om de vijftien dagen, wat een groot aanpassingsvermogen vereist, zodat we zo snel mogelijk kunnen reageren op problemen die zich voordoen in routes, volumes, verzendingen en leveringen. Tegenwoordig is ons vermogen om snel te reageren van cruciaal belang, en bedrijven kunnen dit alleen doen door een digitale toeleveringsketen te hebben. Lang geleden zijn de spreadsheets, e-mail en fax om verschillende statussen bij te werken. Een efficiënte coördinatie van informatie tussen de afdelingen inkoop, opslag, productie, orderbeheer en verzending is essentieel om aan de eisen van klanten te voldoen, wat resulteert in lagere voorraadniveaus en lagere verzendkosten. Transport

 

Digitale toeleveringsketen transport & logistiek

 

Flexibele logistiek omvat het hebben van een cloudgebaseerde digitale toeleveringsketen die informatie uit onder meer productie-, administratie- en logistieke systemen centraliseert en deelt. Het wordt een controlepaneel dat systemen, processen en informatie in realtime verbindt en heeft drie hoofdkenmerken:

 

Delivery Model: implementeert een Software as Service (SaaS) die helpt bij het creëren van netwerken buiten het bedrijf en dit financieel ten goede komt door besparingen en kosten op elkaar af te stemmen.

 

Functionaliteit: combineert de beste commerciële praktijken met tools voor supply chain management die door modules kunnen worden ingezet.

 

Services: voegt analyses, vergelijkende beoordelingen, business intelligence, engineering en administratie toe aan het platform.

Deze geplande flexibiliteit kan worden bereikt door geperfectioneerde en functionele logistieke systemen (die bepaalde taken kunnen uitvoeren), nauwkeurig (veilig en stabiel in de operatie), eenvoudig te implementeren en vooral aanpasbaar.

 

Om snel te kunnen reageren, raden we aan logistieke standaarden te implementeren op basis van de beste interne praktijken die uitzonderingen en moeilijkheden overwinnen. Door normen toe te passen op processen, faciliteiten, apparatuur en infrastructuur, zullen we eindigen met een reeks gestandaardiseerde en gestructureerde oplossingen die flexibele reacties op elke gebeurtenis mogelijk maken.

 

De uitdaging binnen transport & logistiek

 

Flexibiliteit maakt zeker deel uit van de waarde die bedrijven hun klanten bieden; maar het implementeren van gespecialiseerde software voor supply chain management is niet alles. De echte uitdaging is om experts in logistiek te vinden die weten hoe ze deze systemen, processen, statistieken, praktijken en technieken het beste kunnen gebruiken.