Neem je verantwoordelijkheid en geef een cursus BHV

Iedere werkgever moet de veiligheid van zijn werknemers kunnen garanderen. Dat betekent dat de werkgever ervoor moet zorgen dat er in noodsituaties correct wordt gehandeld. Maar hoe weet je als werknemer of je werknemers ook daadwerkelijk die kennis in huis hebben? Dat weet je niet, tenzij je de werknemers een cursus bedrijfshulpverlening laat volgen. Tijdens zo’n cursus leren de deelnemers onder meer hoe ze branden moeten blussen, hoe men slachtoffers moet reanimeren en hoe men een pand moet ontruimen.

 

Niet zo duur als je zou denken

Een cursus BHV is helemaal niet zo duur als je zou denken. Dit komt omdat bedrijfshulpverlening door de zorgverzekeraar wordt beschouwd als ‘preventie’. Die zal in de meeste gevallen graag tegemoet willen komen in de kosten. Zo is het voor jou als werkgever zelfs heel voordelig om zo’n cursus aan te bieden.

 

Een cursus BHV Zoetermeer: nuttig en leuk

Een cursus BHV Zoetermeer is nuttig omdat de werkvloer een stuk veiliger wordt. Maar behalve nuttig is zo’n cursus vooral ook heel erg leuk. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers theorie -en praktijklessen. Tijdens de praktijklessen oefent men onder leiding van een instructeur op een speciaal ingerichte trainingslocatie. Dit kan een nagebouwde winkel zijn, een pompstation en nog veel meer. Op de locatie worden de noodsituaties levensecht nagespeeld. Dit is heel erg spannend en het vergt veel teamwork. Een geweldige teambuilding activiteit waarbij je het nuttige met het aangename kunt verenigen.

 

Een diploma bedrijfshulpverlening

Aan het einde van de cursus BHV zullen de deelnemers allemaal een examen afleggen. Als de cursisten dit met succes doen, ontvangen zij een diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is geldig voor een bepaalde termijn. Als deze termijn verstreken is, dient de bedrijfshulpverlener een herhalingstraining te volgen om zijn kennis op peil te houden.