Waar moet je rekening mee houden voordat je BTC kopen gaat?

Voordat je in Bitcoin gaat investeren moet je voor jezelf nagaan hoeveel je wilt investeren. Het investeren in cryptocurrency is over het algemeen een risicovolle investering, omdat de koersen erg snel kunnen dalen, maar ook snel kunnen stijgen.

Zorg er dus altijd voor dat je alleen investeert met geld dat je niet nodig hebt voor belangrijke zaken, zoals de maandelijkse huur, je boodschappen of noodsituaties. Investeren in Bitcoin kan bij bepaalde brokers al vanaf € 1, dus het hoeft niet eens een groot bedrag te zijn om een investering te doen. Als je een bedrag voor ogen hebt dan is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Dit is volledig afhankelijk van je eigen gevoel.

Als je daadwerkelijk Bitcoin gaat kopen dan is het noodzakelijk om een broker te kiezen die het beste bij jou past. Zeker als het je eerste Bitcoin aankoop is, is het makkelijk om een broker te kiezen waar je kunt betalen met iDEAL. Bij bovenstaande brokers kun je gemakkelijk Bitcoin kopen en deze brokers zijn betrouwbare partijen in Nederland.

Bij sommige brokers heb je een eigen Bitcoin wallet nodig en bij andere wordt het voor je geregeld. Over het algemeen geldt dat het het veiligst is wanneer je je BTC in eigen beheer hebt. En het liefst nog in een zogeheten hardware wallet. Houd rekening met de volgende zaken als je Bitcoin gaat kopen:

De prijzen kunnen snel veranderen. Er kan dus een prijsverschil zitten tussen het selecteren van je BTC en tijdens de betaling.

Over het algemeen geldt dat je geverifieerd moet worden. Iedere broker heeft hier zijn eigen manier voor, maar bij alle brokers kost dit extra tijd. Denk aan een bankrekeningverificatie, identiteitsbewijs verificatie of een woonplaatsverificatie.
Bij sommige brokers heb je speciale wallet software nodig om je Bitcoin te bewaren.
Het kan even duren voordat de Bitcoin verstuurd wordt. Vrijwel altijd is dit een automatisch proces, en duurt het niet langer dan 30 minuten dat jij je BTC in bezit hebt.

BTC kopen is bij Bitvavo de beste optie!