De opleidingen BHV en EHBO worden aangeboden bij G4S Zoetermeer. In die locatie zijn geschikte theorie- en praktijkruimtes ingericht, zodat de cursisten de theorie die ze hebben geleerd meteen in de praktijk kunnen brengen. In de praktijkruimtes worden realistische scenario’s nagebootst om de calamiteiten er levensecht te laten uitzien. Daarbij kun je denken aan een kantooromgeving en een laboratorium. Deze ruimtes worden gebruikt voor het trainen van het blussen van een brand, het reanimeren van mensen, het helpen van slachtoffers, omgaan met agressie en ontruimingsprocedures. De BHV- en EHBO-cursussen worden bij G4S Zoetermeer op alle niveaus aangeboden. Ook worden er herhalingscursussen gegeven.

G4S Zoetermeer voor industriële trainingen

Naast de gewone veiligheidstrainingen wordt bij G4S Zoetermeer een aantal industriële trainingen gegeven. In Zoetermeer zijn de opleiders gespecialiseerd in trainingen waarbij wordt geoefend in het omgaan met vreemde stoffen. Denk daarbij aan trainingen adembescherming, gasmeten en het omgaan met chemische stoffen. De industriële trainingen worden niet alleen aangeboden aan bedrijven. Professionele hulpdiensten maken ook graag gebruik van deze trainingen. Vooral de opleidingen in het omgaan met agressie, crisismanagement en het meten van gassen zijn populair bij de hulpdiensten, met name bij bedrijfsbrandweerdiensten.

Speciale trainingsfaciliteiten

De industriële trainingen die te maken hebben met gasmetingen, adembescherming en het omgaan met chemische stoffen worden nergens anders aangeboden dan door G4S Zoetermeer. Voor deze trainingen heeft G4S een aantal speciale oefenruimtes ingericht. Voor het oefenen met ademdragers zijn er opstellingen met tanks, een kruipruimte, kooiconstructies en kooiladders en dergelijke. Voor de training Buitenwacht zijn er afgesloten oefenruimtes, die alleen van boven of onder, of alleen horizontaal te benaderen zijn. De locatie van G4S Zoetermeer is met de auto goed te bereiken, want het pand ligt in de buurt van de A12. Wie met het openbaar vervoer wil komen moet vanaf de dichtstbijzijnde bushalte nog vijf minuten lopen.